Wij zijn Filsa

Aangenaam kennis te maken.

Contact

Filsa B.V.+31 (0)622 522 276
Wilhelminaplein 2info@filsa.nl
2243HE Wassenaar
 
   

Filsa

Filsa BV is in februari 2012 opgericht en heeft in december 2012 via Filsa Capital een investering gedaan in iWelcome (www.iwelcome.com). In december 2013 is een tweede investering gedaan in LUXeXceL (www.luxexcel.com).

Daarnaast heeft Filsa Consultancy verschillende ondernemingen advies gegeven met betrekking tot de regelgevende situatie in de telecommunicatie en kabel sector in Europa.

Filsa Consultancy heeft ook ondernemingen geadviseerd in relatie tot hun kapitaals- en juridische structuur en deze bedrijven geholpen bij het doorvoeren van wijzigingen.

Hierbij werd samengewerkt met andere zeer ervaren voormalige-executives, informal investors en venture capital ondernemingen.

Ton Tuijten

Ton heeft meer dan 25 jaar ervaring in de Telecommunicatie, Internet en IT sector. Hij is lid van de raad van commissarissen van iWelcome B.V. en is secretaris van de Raad van Commissarissen van LUXeXceL Holding B.V.

Ton is tevens Associate Partner bij Improved Corporate Finance B.V. (www. improvedcf.com). ImprovedCF is een M&A boutique die zich richt op mid-market en cross-border transacties in verschillende sectoren.

Hij is ook mentor bij Rockstart Accelerator in Amsterdam (www.rockstart.com).

Daarvoor was hij werkzaam als General Counsel Europa van Liberty Global Inc (www.lgi.com). Hij was daar verantwoordelijk voor alle juridische, compliance, regelgevende en lobby activiteiten van de onderneming. Hij had een belangrijke rol in de fusie en overname activiteiten van het bedrijf. Daarnaast was hij lid van het management team en commissaris bij de verschillende dochtermaatschappijen en deelnemingen.

Van 1998 tot 2005 was hij General Counsel en lid van de Raad van Bestuur bij UPC de rechtsvoorganger van LGI Europa. Hij was nauw betrokken bij de financiële herstructurering van het bedrijf tussen 2001 en 2003.

Daarvoor werkte hij van 1987 - 1992 als senior jurist bij KPN en was hij van 1992 - 1998 General Counsel van Unisource N.V.

Ton kreeg de “European General Counsel of the year 2003” prijs van “Corporate Counsel blue chip award” voor zijn bijdrage aan de succesvolle herstructurering van UPC.

Hij studeerde rechten in Leiden en volgde verschillende postacademische opleidingen waaronder bij het IMD en de Harvard Law School.