Over ons

Wie zijn we?

Filsa  

Filsa  is in februari 2012 opgericht en heeft via Filsa Capital geïnvesteerd in iWelcome (www.iwelcome.com) in december 2012 en in Luxexcel (www.luxexcel.com) in oktober 2013.

Filsa Consultancy heeft een aantal ondernemingen succesvol geadviseerd bij de herstructurering van hun balans. Daarnaast was Filsa betrokken bij de verkoop van Everett, een security consultancy company,  aan PwC.

Filsa werkt op een regelmatig basis samen met andere zeer ervaren executives, business angels en venture capital firma’s.

Sinds december 2017 investeert Filsa via Filsa EAF B.V. Dit is een gemeenschappelijk onderneming van Filsa met het European Angel Fund.

 

Het Team

Ton Tuijten

Ton heeft +25 jaar ervaring in de Telecommunicatie, Media, Internet en IT sector.

Bij Filsa houdt hij zich in het bijzonder bezig met vroegefase SaaS ondernemingen in de security en data analyse sectoren. Als consultant adviseert hij mkb bedrijven bij het (her)structureren van hun (kapitaal)structuur, aantrekken van kapitaal en M&A activiteiten.

Hij is lid van de raad van commissarissen van iWelcome B.V., adviseur van Luxexcel Holding B.V. en lid van de Raad van Toezicht van Brouwerij Maximus B.V.

Ton is tevens Associate Partner bij Improved Corporate Finance B.V. https://www.improvedcf.com. ImprovedCF is een M&A boutique-plus die zich richt op mid-market en cross-border transacties in geselecteerde sectoren.

Daarvoor was hij werkzaam als General Counsel Europe van Liberty Global Inc. Hij was daar verantwoordelijk voor alle juridische, compliance, regelgevende en lobby activiteiten. Hij had een belangrijke rol in de fusie en overname activiteiten van het bedrijf. Daarnaast was hij lid van het management team en commissaris bij de verschillende dochtermaatschappijen en deelnemingen. Van 1998 tot 2005 was hij General Counsel en lid van de Raad van Bestuur bij UPC N.V., de rechtsvoorganger van Liberty Global Europe. Hij was nauw betrokken bij de financiële herstructurering van UPC tussen 2001 en 2003.

Eerder was hij van 1992 tot 1998 General Counsel van Unisource N.V. en werkte hij van 1987 tot 1992 als senior jurist bij KPN.

Ton kreeg de “European General Counsel of the year 2003” prijs van “Corporate Counsel blue chip award” voor zijn bijdrage aan de succesvolle herstructurering van UPC.

Hij studeerde rechten in Leiden en volgde verschillende postacademische opleidingen waaronder bij het IMD en de Harvard Law School.

 

Ilmar Hotsma  

Ilmar heeft +25 jaar ervaring in de Telecommunicatie en Energie sector en volgt momenteel de Nyenrode Commissarissencyclus.  Deze cyclus biedt deelnemers een brede basis voor een professionele invulling van het commissariaat.

Bij Filsa focust zij zich op vroegefase ondernemingen in de LegalTech en Renewable Energie sectoren. Daarnaast is zij beschikbaar voor het vervullen van de commissaris rol bij deze bedrijven. Verder biedt zij consultancy diensten aan op het gebied van compliance, governance en commerciële contracten.

Zij was van 2011 tot 2018 General Counsel, Directiesecretaris en Compliance Manager van Uniper/E.ON Benelux. In deze functie was zij sparringpartner van de directie en was zij verantwoordelijk voor de juridische ondersteuning en compliance. Uniper/E.ON Benelux is betrokken bij de bouw, conversie en operatie van energieproductie, duurzame energie projecten zoals aardwarmte, CO2 opslag, WKK, stadswarmte, etc.  In 2011 was zij rechter in opleiding en ontwikkelde en implementeerde een compliance programma bij een aan de Euronext Amsterdam genoteerd bedrijf.

Eerder was zij van 2007 tot 2011 General Counsel van KPN Mobile International B.V. en van 2005 tot 2007 General Counsel van Sympac B.V. Beide bedrijven waren dochterondernemingen van KPN. Zij was lid van de managementteams en was verantwoordelijk voor de juridisch activiteiten in het bijzonder het oprichten van dochterondernemingen en het uitrollen van de dienstverlening in Europa.

Daarvoor had zij van 1990 tot 2005 verschillende functies als bedrijfsjurist, productmanager en strategie consultant bij KPN.

Ilmar studeerde rechten in Leiden en heeft daarnaast een Master in Business Telecommunications van de Technische Universiteit Delft. Bovendien heeft ze BA Culturele Wetenschappen.

 

European Investment Fund (EIF) & European Angel Fund

Filsa wordt gesteund door het EAF. Het EAF is een initiatief van het EIF, waarbij aandelenkapitaal door middel van co-investeringen wordt verstrekt aan Business Angels en andere niet-institutionele investeerders, voor het financieren van innovatieve ondernemingen. Het EAF werk nauw samen met Business Angels en helpt hen hun investeringscapaciteit te vergroten door co-investeringen in innovatieve ondernemingen in start-up, vroege fase en groei fase. De activiteiten van het EAF zijn toegespitst op de investeringsstijl van Business Angels door hen de hoogste mate van vrijheid te geven in termen van besluitvorming en beheer van investeringen. http://www.eif.org/what_we_do/equity/eaf/index.htm