Over ons

Wie zijn we?

Filsa  

Filsa Capital heeft sinds haar oprichting in februari 2012 succesvol geïnvesteerd in een aantal bedrijven en maakt door ‘slim geld’ (de combinatie van financiering en het beschikbaar maken van kennis en ervaring) mogelijk voor vroegfasebedrijven succesvol te groeien.

Filsa Consultancy heeft een aantal ondernemers geadviseerd bij de succesvolle verkoop van hun bedrijven. Filsa was recentelijk als adviseur van de aandeelhouders van Fortes Energy Systems, een producent van warmte- en koude wisselaars voor warmte netwerken, betrokken bij de succesvolle verkoop van van de onderneming aan aan de BDR Thermea Group.  Verder adviseren we bedrijven bij de herstructurering van hun balans en aandeelhouders afspraken. Filsa was als adviseur van de ondernemer betrokken bij de herfinanciering van een bierbrouwerij.

Filsa werkt op een regelmatig basis samen met andere zeer ervaren executives, business angels en venture capital firma’s.

Sinds december 2017 investeert Filsa ook via Filsa EAF B.V. Dit is een gemeenschappelijk onderneming van Filsa met het European Angel Fund.

Het Team

Ton Tuijten

Ton houdt hij zich in het bijzonder bezig met het investeren en adviseren van vroegefasebedrijven in de tech en media sectoren. Hierbij stelt hij als onderdeel van de investering zijn kennis en ervaring aan de ondernemer(s) ter beschikking.

Als consultant adviseert hij daarnaast ondernemingen bij de koop/verkoop, het aantrekken van kapitaal en het (her)structureren van hun (kapitaal)structuur.

Hij is lid van de raad van advies van Textmetrics B.V.

Ton was, naast zijn activiteiten in Filsa, tot december 2021, Associate Partner bij Improved Corporate Finance B.V.

Daarvoor was hij tot 2012 werkzaam als General Counsel Europe van Liberty Global Inc. Hij was verantwoordelijk voor alle juridische, compliance, regelgevende en lobby activiteiten. Hij had een belangrijke rol in de fusie en overname activiteiten van het bedrijf. Daarnaast was hij lid van het management team en commissaris bij de verschillende dochtermaatschappijen en deelnemingen. Van 1998 tot 2005 was hij General Counsel en lid van de Raad van Bestuur bij UPC N.V., de rechtsvoorganger van Liberty Global Europe. Hij was nauw betrokken bij de financiële herstructurering van UPC tussen 2001 en 2003.

Eerder was hij van 1992 tot 1998 General Counsel van Unisource N.V. en werkte hij van 1987 tot 1992 als senior jurist bij KPN.

Ton kreeg de “European General Counsel of the year 2003” prijs van “Corporate Counsel blue chip award” voor zijn bijdrage aan de succesvolle herstructurering van UPC.

Hij studeerde rechten in Leiden en volgde verschillende postacademische opleidingen waaronder bij het IMD en de Harvard Law School.

Ilmar Hotsma  

Ilmar houdt overzicht en legt snel verbanden vanuit een brede ervaring – of dat nu vanuit een business development, strategische, managerial of juridische invalshoek is. Zij vertaalt complexe situaties in simpele adviezen voor startups, scaleups en corporates. Zij gaat voor praktische en structurele oplossingen en is sterk resultaatgericht. Men geeft aan dat zij mij ervaren als een gedreven, snel schakelend en inspirerend persoon die een goed oog heeft voor kwaliteiten van mensen en hen zo kan laten excelleren.

Bij Filsa focust zij zich op vroegefase ondernemingen in de LegalTech en Renewable Energie sectoren. Daarnaast is zij beschikbaar voor het vervullen van een adviesrol bij deze bedrijven. Verder biedt zij consultancy diensten aan op het gebied van compliance, governance en commerciële contracten.

Zij is auteur van het praktische handboek voor toezichthouders bij vroegefasebedrijven ‘Je kunt niet een beetje commissaris zijn, ook niet bij vroegefasebedrijven‘. Ze is als mentor en coach betrokken bij UtrechtInc. en NLGroeit.

Zij was van 2011 tot 2018 General Counsel, Directiesecretaris en Compliance Manager van Uniper/E.ON Benelux. In deze functie was zij sparringpartner van de directie en was zij verantwoordelijk voor de juridische ondersteuning en compliance. Uniper/E.ON Benelux is betrokken bij de bouw, conversie en operatie van energieproductie, duurzame energie projecten zoals aardwarmte, CO2 opslag, WKK, stadswarmte, etc.  In 2011 was zij rechter in opleiding en ontwikkelde en implementeerde een compliance programma bij een aan de Euronext Amsterdam genoteerd bedrijf.

Eerder was zij van 2007 tot 2011 General Counsel van KPN Mobile International B.V. en van 2005 tot 2007 General Counsel van Sympac B.V. Beide bedrijven waren dochterondernemingen van KPN. Zij was lid van de managementteams en was verantwoordelijk voor de juridisch activiteiten in het bijzonder het oprichten van dochterondernemingen en het uitrollen van de dienstverlening in Europa.

Daarvoor had zij van 1990 tot 2005 verschillende functies als bedrijfsjurist, productmanager en strategie consultant bij KPN.

Ilmar studeerde rechten in Leiden en heeft daarnaast een Master in Business Telecommunications van de Technische Universiteit Delft. Bovendien heeft ze BA Culturele Wetenschappen.

European Investment Fund (EIF) & European Angel Fund

Filsa wordt gesteund door het EAF. Het EAF is een initiatief van het EIF, waarbij aandelenkapitaal door middel van co-investeringen wordt verstrekt aan Business Angels en andere niet-institutionele investeerders, voor het financieren van innovatieve ondernemingen. Het EAF werk nauw samen met Business Angels en helpt hen hun investeringscapaciteit te vergroten door co-investeringen in innovatieve ondernemingen in start-up, vroege fase en groei fase. De activiteiten van het EAF zijn toegespitst op de investeringsstijl van Business Angels door hen de hoogste mate van vrijheid te geven in termen van besluitvorming en beheer van investeringen. http://www.eif.org/what_we_do/equity/eaf/index.htm